Kis kutya, nagy kutya – bevihetjük a bevásárlóközpontba?

A kutyabarát bevásárlóközpontok egyre népszerűbbek világszerte, és ez alól hazánk sem kivétel. Az állatbarát trend nemcsak a vásárlók, hanem az üzletek és a központok számára is számos előnyt kínál.

Magyarországon, különösen Budapesten, az utóbbi években jelentősen nőtt a kutyatartók száma. Egy 2022-es felmérés szerint Magyarországon a háztartások közel 40%-a tart valamilyen háziállatot, és ezek közül a kutya a legnépszerűbb választás. Budapesten pedig több mint 200 ezer regisztrált kutya él, ami jól mutatja, hogy mekkora az igény a kutyabarát helyek iránt.

Azok a vásárlók, akik kutyát tartanak, szívesebben látogatnak el olyan bevásárlóközpontokba, ahol kedvenceiket is magukkal vihetik. Ez különösen fontos lehet azok számára, akik hosszabb időt töltenek vásárlással, mivel így nem kell aggódniuk a kutyák felügyelete miatt. A kényelem mellett az állatbarát helyek remek lehetőséget nyújtanak a közösségi élmények megteremtésére is.

Szolgáltatói oldalról az az üzlet vagy kereskedelmi központ, amely nyitott a kutyákra, barátságosabbnak és modernnek tűnik a vásárlók szemében. Ez a pozitív imázs növelheti a hely vonzerejét és a vásárlói elégedettséget.

Tagjaink közül országszerte egyre többen nyitnak a kisállattartók felé, és különböző szolgáltatásokkal, sőt kutyás programokkal várják a látogatókat. Budapesten többek között az Allee, a MOM Park, a KÖKI, az Etele Plaza vagy a Campona, vidéken a nyíregyházi Korzó, a Pécs Plaza vagy a debreceni Fórum bevásárlóközpont várja tárt karokkal a négylábúakat, természetesen betartva a biztonsági és higiéniai előírásokat.

Tetszett a cikk? Ossza meg másokkal is!
Facebook
LinkedIn
Skype
WhatsApp

További hírek