A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége bemutatja

ESG szakmai nap

ESG szakmai nap

című rendezvényét

Időpont: 2022-02-25

Helyszín: online, Google Meet

Áttekintés

A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége egyik legmeghatározóbb feladatának tekinti a bevásárlóközpont iparágban résztvevők és szakmai szervezetek folyamatos, hiteles és naprakész információkkal való ellátását.

Ezen cél érdekében több szakmai konferenciát is tartott és szervez folyamatosan, melyeket mindig aktuális, az iparágat érintő és meghatározó témák köré szervezi.

Az ESG mára már minden cégnél valamilyen szinten jelen van. Több nagy nemzetközi cég már kialakított eljárásrenddel, rendszerrel rendelkezik. Több cég viszont most kezdi kialakítani az ESG által megkövetelt protokollt, a szükséges lépéseket, méréseket, rendszereket. Mivel minden cég más és más tulajdonságokkal, belső rendszerekkel, működési apparátussal, erőforrásokkal, hazai, vagy nemzetközi tudással működik, így nehéz egységes és mindenki által egyaránt egyformán használható ajánlásokat, ismereteket megfogalmazni, mégis úgy véljük, hogy az ESG-vel kapcsolatos eddigi tudásokat, ismereteket, információkat szükséges megosztani, annak érdekében, hogy a szakmában résztvevők megalapozottan, hiteles forrásokból származó, aktuális információk birtokában tudják az ESG-vel kapcsolatos rendszereiket kidolgozni, akár a kezdeti lépésektől, akár a már meglévő tudásállomány továbbfejlesztésével.

 

Fenti célok elérése érdekében az MBSZ félnapos szakmai programot szervez ESG témakörben.

 

A tervezett program során több előadás és egy panelbeszélgetés lesz az ESG témában releváns, hiteles és meghatározó információkkal rendelkező cégek képviselőivel.

Az előadók és panelbeszélgetés résztvevőinek felkérése folyamatban van.

Meggyőződésünk, hogy a szakmai konferencia előadásai és panelbeszélgetésen felmerülő témák a résztvevőknek segíteni fognak eligazodni az ESG általi követelmények, előírások útvesztőjében, ezzel akár hatékonyabbá téve a vállalatirányítási és üzemeltetési folyamatokat, javítani a márkájukat, hírnevüket, a fenntarthatóságot és energiahatékonyságot növelheti és nem utolsósorban mérsékelheti a kockázatait. Mindezzel hozzájárulva a cégek értékeinek hosszútávú biztosításához.

Program

1. nap

09:30 - 10:00

Nyitó előadás: "Az ESG jelentősége az ingatlan szektorban. Az Ön vállalata felkészült már?"

Előadó(k):

  • Horváth Áron, Deloitte Zrt, Senior Manager | Sustainability and Climate Change

10:00 - 10:30

„Klímasemlegesség az ingatlanszektorban”

Előadó(k):

  • Botos Barbara, dr., Innovációs és Technológiai Minisztérium, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár

10:30 - 11:00

"Zöld finanszírozás a kereskedelmi ingatlan szektorban"

Előadó(k):

  • Gyura Gábor, Magyar Nemzeti Bank, főosztályvezető | Fenntartható Pénzügyek Főosztály

11:00 - 11:30

"Épített környezet vs. Fenntarthatóság"

Előadó(k):

  • Barta Zsombor, MRICS, Greenbors Consulting, Founding Partner / Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC), elnök,

11:30 - 12:00

"Bevásárlóközpontok ESG lehetőségei"

Előadó(k):

12:00 - 13:30

"ESG a hazai ingatlanszektorban – Jogszabályi megfelelés vagy üzleti lehetőség?"

Moderátor: Horváth Áron, Deloitte Zrt, Senior Manager | Sustainability and Climate Change

Résztvevő(k):

  • Barta Zsombor, MRICS, Greenbors Consulting, Founding Partner / Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC), elnök,
  • Bernád Judit, Multi Hungary Management Kft. / Allee Bevásárlóközpont, Center Manager
  • Botos Barbara, dr., Innovációs és Technológiai Minisztérium, klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár
  • Gyura Gábor, Magyar Nemzeti Bank, főosztályvezető | Fenntartható Pénzügyek Főosztály

A panelbeszélgetés során körbejárjuk az ESG fejlettségét a hazai ingatlan szektorban, elterjedését segítő vagy éppen gátló tényezőket. Konkrét példákon keresztül megvizsgáljuk a különböző érintett felek (jogalkotók, befektetők, bérlők) elvárásait, illetve az ESG implementációjának lehetőségét hosszútávon a vállalatok stratégiájába. Végül kitérünk az ESG-ben rejlő üzleti lehetőségekre és olyan jó gyakorlatokat azonosítunk kereskedelmi ingatlanok területén, ahol a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási szempontok kiegyensúlyozottan érvényesülnek.

Árak

Kattintson a panelekre a részletek megtekintéséhez.

Normál részvételi díj a rendezvényhez.

Regisztráció

Figyelem!

A regisztráció jelenleg nem aktív!

Részvételi feltételek

1. A rendezvényre való regisztráció a megadott részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj fizetése alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési- és számlázási adatokat is.
3. Jelentkezésemmel elfogadom, hogy a rendezvény szervezője a megadott címre a rendezvényt követően tájékoztató anyagot küldjenek.

4. Résztvevő elfogadja, hogy: 

- A rendezvényeken bármilyen eszközzel történő kép- és/vagy hangrögzítés szigorúan tilos.

- A rendezvényen az előadások és panelbeszélgetés alatt elhangzott információk, vélemények, adatok üzleti vagy nem üzleti célú továbbadása nem lehetséges.

- Az előadások anyagai és további információs anyagok – előzetes hozzájárulást követően - csak az MBSZ-en belül kerülnek felhasználásra.

- A rendezvény nem sajtónyilvános

Lemondási feltételek

A konferencia közeli időpontja miatt anyagi következmény nélküli lemondására nincs lehetőség.

Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a konferencián nem áll módunkban a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni. A résztvevő személyét módosítani lehet, kérjük, szándékát az mbsz@mbsz.hu e-mail címen jelezze!